Naturgas

Naturgas i Ryssland

Naturgas i Ryssland

En råvara som är relativt enkelt att förutspå under vissa perioder av året är naturgas.

Mellan slutet av februari till slutet av april så har naturgas, vid skrivandets stund, ökat i pris under de senaste 16 utav 18 år. Den totala vinsten om du köpt ett kontrakt futures är $55 340. Tror du att det kommer att fortsätta? Prova handla naturgas med CFD’er hos Skilling idag!

Säsongsbunden värdeförändring i naturgas

En av faktorerna för säsongsmässiga prisförändringar är konsumptionen som drivs av heating homes och affärsverksamheter i norra delarna av USA. Speciellt när december och januari är lite kallare än normalt så ser vi en reducering av lager under februari månad. Detta har en tendens att skapa pristoppar som varar in till mitten av april. Prisnedgångar i naturgas sker ofta under maj och/eller juni månad.

Säsongsmässigt så är annars slutet av juli (runt den 24:e) en väldigt bra månad att köpa naturgas och hålla det fram till december.  Under de senaste 18 åren så har denna strategi fungerar 17 gånger, med en success rate på 94,4 %. Den totala vinsten vid inköp av ett futureskontrakt har gett totalt $170 480.

Naturgas har nämligen en tvåsidig säsong baserat på varma och kalla temperaturer. I USA så har naturgas, kol och refinerade petrolium produkter använts som utbyte/alternativ till elektrisk el. Elektriska elgeneratorer har bytat fram och tillbaka mellan naturgas, kol och vissa typer av olja, baserat på vilken råvara som haft lägst pris.

Naturgas är en renare energikälla än olja och under de åren då crude oil ökade som mest i pris, så har det billigare alternativet för uppvärmning varit just naturgas. Samtidigt så har en större efterfrågan för naturgas fått priset att gå i höjden.

De säsongsmässiga skillnaderna i priser är tydliga om du tittar på ett graf. Priserna för naturgas sticker iväg i slutet av juli då den kraftiga air condition användningen ökat priset på naturgas.

Att handla naturgas

Förutom optioner, futures och spot-handel så kan råvaruhandlare dra nytta av säsongsmässiga prisrörelser genom börshandlade fonder och CFD’s.

Vad kan man handla naturgas CFD’er?
Det finns ett flertal olika aktörer som erbjuder olika former av handel med naturgas. Risken för terminshandel med naturgas är dock avsevärt högre, jämfört med CFD’er, då fysisk leverans kan ske i vissa fall. Detta kan vara rätt krångligt om du tvingas stå redo att ta emot leverans av fysisk naturgas. Förslaget från Råvaror.se är istället att köpa naturgas med CFD’er. Hos den populära skandinaviska valuta- och råvarumärklaren Skilling så går detta utmärkt. Spreaden är låg och avsluten snabba. Du kan både köpa eller sälja cfd’er med naturgas. Ifall du tror att priset ska gå upp, så köper du. Ifall du istället tror att priset ska sjunka, så säljer man genom att klicka på sälj knappen. Prova själv trading med naturgas CFD’er hos Skilling!