Handla råvaror

Handla med råvaror på nätet
Så handlar du råvaror. Din kompletta guide till övergripande råvaruhandel och mer specifikt, för handel med olja för dem som tycker det är intressant! Några tips:

1. Sätt upp klara och tydliga mål och strategier för när du ska handla.
2. Handla efter dina tidigare uppsatta strategier.
3. Plocka hem vinsterna från de handlade råvarorna såsom Brent olja.

Var iskall och träna. Läs grafer och teknisk analys. Då har du kommit en bra bit på vägen till att lyckas med råvaruhandel. Här nedan kan du läsa ännu fler tips för att du ska kunna bli en riktigt skicklig råvaruhandlare – som vet när du ska trada råvaror baserat på säsong, fundamentala avgörande och tekniska faktorer.

›› Läs mer om investering och handel med guld, silver, olja eller naturgas här på råvaror.se

Lär dig handla råvaror med vår enkla guide till råvaruhandel

Att handla råvaror är lättare då man kan tro. Här hittar du en komplett guide till råvaruhandel.

1. Vad är råvaruhandel?
2. Innan du börjar handla råvaror
3. Köp och försäljning av råvara
4. Strategier för råvaruhandel
5. Förstå vad ‘spread‘ innebär
6. Förnuftig användning av hävstång
7. Lär känna de olika ordertyperna
8. 10 mest populära råvarorna att handla
9. Olika typer av handels-stilar
10. Varför börja med demo- eller mini-konton?
11. Välja en råvarumäklare
12. Så kan du handla med olja: 5 olika sätt. Upptäck det klart enklaste!
13. Handla med WTI-olja genom CFD’er.
14. Handla med Brent-olja genom CFD’er.

Varifrån kan man handla?

Day trading med råvaror har blivit allt mer populärt de sista åren, i takt med att folk förstår mer om hur det fungerar. Du kan handla råvaror från hemmet, vilket är det enklaste för privatpersoner. På så vis så slipper du betala rådgivare extra avgifter och kan själv fatta beslut precis när saker händer. Kolla in översikten av de bästa råvarumäklarna från hemmet! Idag handlar många guld på nätet, vilket även detta kan ske från en mäklare eller generell tradingsajt. Men givetvis så går det också att handla fysiskt guld, ifall du inte har några problem med förvaring, t. ex i ett bankvalv. Handel med silver är avsevärt mindre än med guld, men även här finns goda möjligheter att tjäna pengar.

Att handla lite råvaror som investering är ofta en smart diversifiering för nästan alla portföljer. Varför bara ha aktier eller valutor i din portfölj? Vissa handlar med råvaror baserat på vädermönster, något som lämpar sig bäst för handel med apelsiner, kaffe, korn, socker och havre. Oljahandeln är mycket mer beroende av utbud, efterfrågan, politiska risker och krig.

Handel med råvaror på aktiemarknaden är ett annat alternativ, men vid aktieköp så är det viktigt att sprida riskerna och inte satsa allt på en och samma råvara. Ifall du t. ex tänkte handla oljerelaterade aktier så fundera på några bolag som borrar efter olja som Eni S.P.A., Pioneer Natural Resources Company, något servicebolag som norska Petroleum Geo-Services (PGS) och ha gärna med några av de stora internationella oljeföretagen som Royal Dutch Shell, Glencore och Schlumberger i portföljen. De tre sistnämnda brukar bjuda på en generös utdelning. Vill du få in några rejält undervärderade amerikanska raketer, så är Gulfport Energy Corporation, Oasis Petroleum och SM Energy alla köpvärda enligt Oslo Asset Management, som tror sig se fantastiska möjligheter inom oljesektorn med upp till 200% avkastning över omkring 2-3 års tid.