Inget dagsdrickande för råvarumäklare

Inlägget publicerat: 2019-06-17 21:50:10

LME inför ett förbud mot dagsdrickande för samtliga bolagets samtliga 120 tradare. Detta efter rykten från självaste Nigel Farage, nuvarande brittisk politiker och f.d. tradare på LME.

London metal exchange skärper och stramar åt reglerna gällande alkoholkonsumtion under dagarna. De nya reglerna förbjuder tradare på LME att dricka alkohol under dagarna. Tradarna har ett rykte om sig att det sker alkoholfyllda möten och sliskiga partyn på strippklubbar och casinon. De nya reglerna är ämnade att städa upp ryktet och bilden om de anställda.

De nya reglerna följer också en liknande nolltolerans som infördes av Lloyd’s of London i kölvattnet efter att Bloomberg Businessweek rapporterade om en djupgående kultur av sexuellt ofredande inom Londons försäkringsindustri. Innan LME flyttade sina kontor under 2016 låg börsen lokaliserad på samma gata som Lloyd’s. Det blev uppenbart att tradare på metallbörsen och på Lloyd’s ofta hängde på samma barer innanför stadens historiska Leadenhall Market.

Skumraska råvarutradare försöker städa upp sitt rykte

Under ett möte som ägde rum under torsdagen den 13e juni deklarerade LME de nya reglerna för sina tradare. Numera gäller det nolltolerans för alkoholkonsumtion. LME och dess tradare är ansvariga för att sätta en global standard på priser för industriella material som koppar och aluminium. Därför överväger nu LME börsen att införa böter och stänga av tradare som bryter mot de nya reglerna.trading med råvaror

(Reds. översättning) “LME har breda regler i sitt reglemente för att försäkra ett uppförande som är passande och propert. LME uppskattar de höga standarder som uppehålls av medlemmarna och har därför infört de nya reglerna som säger att tradarna inte skall konsumera alkohol innan de bedriver sin verksamhet.” Detta säger London Metal Exchange via ett pressmeddelande.

Trots att LME redan portar tradare som betér sig på ett berusat vis på handelsgolvet så kommer de nya reglerna att sträcka sig ännu längre. Målsättningen är att bryta associationen med kraftigt drickande, en association som sträcker sig tillbaks ända till börsens start under den Viktorianska eran.

Nigel Farage började själv sin karriär efter skolan med att arbeta som tradare på LME. Han har vid flertalet tillfällen berättat om detaljer kring de alkoholfyllda strapatserna under sin karriär. Numera leder Farage storbritanniens Brexit-parti vars mål är att får Storbritannien att lämna EU utan ett avtal, d.v.s. en “No-Deal Brexit”.

London Metal Exchange vill sätta en ny industristandard

Men nog om denna “Wolf of Wall Street”-liknande nyhet. LME har arbete nog med att städa upp sitt rykte. För dig som råvarutradare är det av större vikt att hålla dig uppdaterad på marknaden. Det gör du enklast genom att kika in här på råvaror.se och läsa våra senaste nyheter.

Vi uppdaterar dig kring allt som berör guld och olja och allt annat som du kan tänkas vilja investera i. Den nya standarden för industrin som LME vill sätta kan komma att påverka priset på vissa ädelmetaller, och givetvis kommer vi att rapportera om detta om utfallet blir så.

Söker du en ny råvarumäklare som verkligen går att lita på så kan vi rekommendera Skilling, en ny aktör på marknaden. Skaparna av sajten har lång industrierfarenhet. De har även en helt unik och självskapad tradingplattform som gör det enklare för dig som tradare.

Comments are closed.