Recension

Ett detaljerat & oberoende omdöme av RoInvesting


Vill Du veta vad oberoende professionella råvaruhandlare tycker om RoInvesting? Läs vidare, här ges en komplett recension med råvarufokus från några som testat sajten.

8,58 / 10 stjärnor. (Varför? Läs vidare nedan..)

Innan Du börjar råvaruhandel med RoInvesting

Här kommer några viktiga punkter som Råvaror.se valt att belysa innan du börjar handla med råvaror genom ROInvesting.

Insättningsalternativ: Hos ROInvesting kan du göra insättningar tryggt, säkert och med omedelbara överföringar. Flera olika insättningsmetoder finns att välja mellan – däribland traditionell banköverföring, kredit- och bankkort (VISA, Mastercard och Maestro) samt Skrill, Neteller, PaySafe och ett flertal andra digitala plånböcker. ROInvesting tar inte ut någon avgift för insättningar. Detta gäller oavsett vilken metod du väljer. Däremot kan den aktör som ansvarar för transaktionen – det vill säga banken, kortleverantören eller företaget som tillhandahåller den digitala plånboken – eventuellt lägga på en transaktionskostnad.

Nerladdning av mjukvara? ROInvestings tjänster kan nyttjas för handel med råvaror och andra tillgångar både med och utan nedladdning av mjukvara. Mäklaren erbjuder dels en webbaserad handelsplattform – för vilken nedladdning inte är nödvändig – samt MT4 för såväl desktop och web. Önskar du använda MT4 i desktopversion krävs nedladdning och installation av programvaran. Vidare har ROInvesting också en egen app för mobiler. Appen finns att ladda ned helt kostnadsfritt för såväl iOS som Android.

Handla råvaror med CFD’er genom RoInvesting?

Råvaror och övriga instrument: ROInvesting bjuder på ett bra sortiment av både hårda och mjuka råvaror att trada med CFD’er. Totalt finns för närvarande 17 olika tillgångar inkluderade i kategorin Råvaror. I utbudet finner du såväl olja, naturgas och ädelmetaller som guld och silver, samt tillgångar som kakao, kaffe, bomull, apelsinjuice och socker. Stort plus för mycket låga priser – bland annat på olja där lägsta möjliga spread ligger på endast 0,03 pips. All trading med såväl råvaror som övriga tillgångar sker helt utan kommission. Detta gäller oavsett vilken typ av konto du väljer (Silver, Gold och Premium finns att välja bland). Gör som AC Milan. Kör med RoInvesting, du med!

Exekutering av råvaror: ROInvesting satsar stort på en teknisk infrastruktur och likviditet som möjliggör exekveringar av råvaror på bara några tiondels sekunder. Snabba avslut av ordrar garanterar låga spreads och minimalt slippage.

Spread (köp- och säljkurser): Nivån på spreads ligger lägre hos ROInvesting än hos många andra mäklare på marknaden. För Brentolja ligger lägsta möjliga spread på 0,03 pips, för naturgas 0,003 pips, koppar 0,0041 pips och för XAUUSD på 0,37 pips. Stort plus för transparent prissättning med tydliga spreads för alla tillgångar.

Support: Teknisk support finns tillgänglig på många olika språk, liksom hemsidan och de bägge handelsplattformarna. Dessvärre är svenska ännu inte ett av språkalternativen, men det sägs vara på gång att läggas till inom kort. ROInvestings kundtjänst kan nås dygnet runt måndag-fredag via livechatt, alternativt genom mail eller telefon vardagar 07.00-18.00. Snabba svarstider, proffsigt bemötande och bra hjälp.

Resurser (tool, charts):Både ROInvestings egna webtrader, den mobila plattformen och givetvis MT4 bjuder på gott om bra resurser för kvalitativ råvaruhandel. Som kund hos mäklaren får du tillgång till intuitiva diagram, historik, bra överblick över saldo samt aktuella och tidigare positioner, analyser samt mängder av inbyggda indikatorer och ytterligare ett par tusen som kan adderas (MT4).

Vidare finns också ett mycket bra utbildningsmaterial att ta del av under fliken “Education Center”. Här hittar du guider, tutorials, analyser, tradingsignaler, ekonomisk kalender och en hel del annat matnyttigt. Utbildningsmaterial finns för traders på alla nivåer, vilket möjliggör avancemang för såväl nybörjare som mer erfarna råvaruhandlare.

Vad får Du som kund hos RoInvesting?

Ett stort spektrum av råvaror erbjuds, såsom guld, silver, olja och naturgas genom contract for difference (CFD’er). Du kan även handla med större globala aktieindex och hela 73 valutapar.

Hävstång: ROInvesting är en EU-reglerad mäklare med licens hos CySEC. Sajten är dessutom registrerad hos ett flertal andra respekterade tillsynsorgan i Europa – däribland brittiska FCA och svenska Finansinspektionen. I enlighet med gällande EU-regler kan ROInvesting erbjuda en maximal hävstång om 1:30 för valutor, 1:20 för index, 1:10 för råvaror, 1:5 för aktier och 1:2 för kryptovalutor. För professionella handlare med Gold- eller Premiumkonto finns dock möjlighet att ansöka om belåning på upp till 1:500.

Viktigt att tänka på är att högre hävstång automatiskt också innebär en högre risk. Handla därför alltid riskmedvetet och håll din belåning på en rimlig nivå.

Marknadsanalyser: Gratis marknadsanalyser finns inte att ta del av på ROInvestings hemsida. Information kring huruvida det skickas ut via mail är också oklar.

Om RoInvesting

Finansiell säkerhet: Samtliga klientmedel hålls helt separerade från varandra och från ROInvestings egna medel. Alla insättningar hålls på konton i högt rankade europeiska banker. Sajten hålls också säker för kunder med hjälp av SAS 70 datacenters, kraftfulla brandväggar och Level 1 PCI-servrar.

Mjukvara och grafik hos RoInvesting

ROInvestings hemsida har ett användarvänligt gränssnitt som känns både modernt och lättnavigerat. Snygg grafik och bra med information om såväl tjänster som villkor. Även webtrader-plattformen, mobilappen och MT4 är uppskattade för sin tydlighet och enkelhet, trots de många funktioner som finns. Avsaknaden av svenska som språkval kompenseras med råge av att sajten har en så pass lättanvänd design.

Andra namn på RoInvesting

ROInvesting ägs och drivs av det cypriotiska bolaget Royal Forex Group Limited, vilka har sitt huvudkontor i Nicosia på Cypern.

89% av retail kunder förlorar pengar hos RoInvesting.

>> Gå vidare till RoInvesting hemsida
>> Läs om andra råvarumäklare