Recension

Ett detaljerat & oberoende omdöme av Skilling

Skilling green logo with white background
Vill Du veta vad oberoende professionella råvaruhandlare tycker om Skilling? Läs vidare, här ges en komplett recension med råvarufokus från några som testat sajten.

9,4 / 10 stjärnor. (Varför? Läs vidare nedan..)

Innan Du börjar råvaruhandel med Skilling

Här kommer några viktiga punkter som Råvaror.se valt att belysa innan Du börjar handla med råvaror genom Skilling.

Insättningsalternativ: Skilling är först inom råvaruhandel med BankID. Men även om du bara vill handla generellt, lite alla möjliga instrument, så går det att verifiera ditt konto och komma igång på ett säkert vis med hjälp av BankID. På så vi så kan du verifiera handelskontot på bara 30 sekunder. Förutom BankID så går det även bra att sätta in pengar med debitkort, genom banköverföring, Klarna, Swish, Neteller eller Skrill. Om du väljer kortbetalning så kan du vara igång med råvaruhandel på några minuter, även om BankID är ännu snabbare och hjälper dig med kontoverifiering också.

Nerladdning av mjukvara? Nej, ingen mjukvara behöver eller kan laddas ner från Skilling’s Trading Plattform. Men det onlinebaserade systemet fungerar utmärkt både på dator, surfplatta och mobil. Aldrig tidigare har vi sett ett så lättanvänt system. Du kan handla med guld, silver och olja helt utan att ladda ner någon mjukvara. Samt givetvis massvis av aktier och valutor.

Handla råvaror med CFD’er genom Skilling?

Råvaror och övriga instrument: Skilling har ett fullgott utbud av råvaror genom CFD-handel, speciellt för oljepar. Du kan handla både Brent crude och WTI olja. Spreadsen är tajta för crude olja och går från 4 pips. Analysverktygen är samtidigt utmärkta på Skilling, så prova signa upp idag! Förutom olja så finns det gott om alternativa tillgångar att handla med Skilling’s CFD’er, såsom guld, silver och naturgas. Det går att blanka aktier på Skilling med 5x hävstång. Så ifall du tror att Tesla ska gå ner en dag, så kan du satsa 10 000 kr på det och med 5:1 i hävstång, så har du effektivt investerat 50 000 kr. Går aktien ner 5% en dag, så har du tjänat 2500 kr i detta exempel.

Sajten erbjuder väldigt låg spread och har även ett fullgott utbud av valutapar och aktieindex. Kan det bli bättre? Förslagsvis testar du handla någon råvara via ett demo konto innan du kommer igång på riktigt.

Exekutering av råvaror: Skilling har en plattform som exekuterar råvaror på en 10-dels sekund. Med ett klick så kan du handla råvaror. Stor flexibilitet erbjuds där du kan ändra utseende, grafer och råvaror att handla med.

Spread (köp- och säljkurser): Spreaden för CFD’handel med olja börjar från 3 pips när det kommer till crude, eller från 4 pips för silver, medan spreaden för guld är börjar omkring $0.7.

Support: Det finns support mellan via telefon på veckodagar mellan kl 8-17.00 (GMT +1), live chat mellan 8-21 (GMT +1) och Skilling har även email support som svarar inom 24 timmar. Det erbjuds också utbildning av klienter, så du kan bli bättre på att handla råvaror. Dessa kurser kan först erhållas då du signat upp som kund och aktiverats.

Resurser (tool, charts): Några av marknadens ledande resurser för råvaru-traders finns i form av avancerade charts, tekniska indikatorer och möjligheter att skräddarsy din plattform. Skilling tillhandahåller för närvarande inte trading robots för valuta och råvaror, men det är något som vi hoppas kommer inom kort.

Vad får Du som kund hos Skilling?

Ett stort spektrum av råvaror erbjuds, såsom guld, silver, olja och naturgas genom contract for difference (CFD’er). Du kan även handla med större globala aktieindex och hela 73 valutapar.

Hävstång: Du kan belåna dina råvarupositioner upp till 20:1 ggr hos Skilling. Vi rekommenderar dock att du kör 10x belåning för att minimera risken i dina råvarupositionen då marknaderna rör sig snabbt.

Marknadsanalyser: Gratis tips om vad som handlas mest tillhandahålls av Skilling varje vecka. Förhoppningsvis kommer även oberoende marknadsanalyser för olika tillgångsslag inom snar framtid.

Om Skilling

Finansiell säkerhet: SEB, en av de ledande bankerna i Sverige, är ansvarig och säkrar alla pengar som deponeras hos Skilling. Med SEB som likviditetsgarant så kan du känna dig säker.

Mjukvara och grafik hos Skilling

De flesta råvaru-traders gillar Skilling’s flexibla och snabba multiplattform. Det är enkel att jobba med den och du kan välja mellan en stor rad råvaror, valutor och aktieindex att handla med, allt från samma plattform. För alla som föredrar cTrader så går även det att använda som mjukvara.

Andra namn på Skilling

Skilling hette tidigare Finovel.

82% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.”

>> Gå vidare till Skilling hemsida
>> Läs om andra råvarumäklare