Världens guldgrävare utforskar nära hemmet i jakt på mer metall

Inlägget publicerat: 2016-09-19 15:48:32

Världens största guldgrävare tar en försiktig hållning i sin jakt på guldtackor och spenderar mer pengar på att utforska kring befintliga gruvor snarare än ny mark i en strategi som kan ha kortsiktiga vinster men riskerar den framtida produktionstillväxten.

Topproducenter förlitar sig mer än någonsin på små företag att göra grovjobbet med att söka efter nya fynd och tar allt oftare 10 till 20 procent andelar av de mindre gruvarbetarna.

Utforskande nära hemmet är mer kostnadseffektivt och förbättrar oddsen för upptäckter. Men chanserna för stora nya fynd är begränsade, vilket minskar den globala guldproduktionen, som förväntas minska med nästan 9 procent under de kommande tre åren.

-Det är bara logiskt att titta i din egen bakgård först innan du utforskar någon annanstans. Vi fokuserar på områden som vi redan känner till, med befintlig infrastruktur i närheten, i länder vi är bekväma med, säger Paul Rollinson, VD för Kinross Gold, som tillbringar ungefär 90 procent av sin prospekteringsbudget runt befintliga anläggningar.

Ökade utgifter

Världens 10 största guldgruvarbetare stöttar upp andelen prospekteringsbudgetar som reserverats för mark runt befintliga gruvor eller bebyggd prospektering, vilket ökar utgifterna till 56 procent 2015 från 45 procent under 2013.

Under tiden bromsade de utgifterna för greenfield-prospektering i nya områden till 21 procent från 25 procent av sina budgetar, enligt uppgifter från SNL Metals & Mining, en filial av S & P Global Market Intelligence.

-De säger att det bästa stället att upptäcka en gruva är i skuggan av en gruvlave, ovanpå gruvschakt. Graden av misslyckande i prospektering är häpnadsväckande , så det är alltid bättre att försöka förbättra det du redan har, säger Maria Smirnova, portföljförvaltare på Sprott Asset Management.

Barrick Gold, världens största producent när det gäller output, utforskar existerande platser eftersom anläggningar och utrustning redan finns på plats och deponering är välkänd, sade dess ordförande Kelvin Dushnisky.

» Intresserad av att handla med råvaror som t.ex. guld och olja? Lär dig mer genom att registrera dig hos eToro idag. Du kan också läsa fler av våra utförliga recensioner av råvarumäklare här.

Leave a Reply