Archive for June, 2010

BP – Värd att köpa eller inte?

Monday, June 21st, 2010

bp-logotyp

British Petroleum, BP Plc, har varit i nyheterna för oljeutsläpp de senaste veckorna. Bolaget berättade idag att det massiva oljeutsläppet i Mexikanska golfen kostat BP $US 2 miljarder, än så längre. Aktiekursen för BP har sjunkit cirka 50% – från £ 60/share till £ 31.

BP – En riskabel råvaruaktie att handla

Det är ingen tvekan om att BP är mycket riskabelt just nu. Bolagets aktiekurs kan falla till under £10 om det bryter igenom de aktuella Fibonacci-stödnivåerna. Även om värdet på aktien kan ökas när skadeverkningarna har ebbat ut, så finns det fortfarande stora medel som kan tvingas betalas ut från den $US 20 miljarder stora skadefonden som BP satt upp. Du kan gå in på http://www.bp.com/claims och ge en bra anledning till hur du påverkats, så kan BP betala ut skadestånd även till dig..

Om du är på väg att investera i råvaror eller råvaruföretag så bör du hellre göra det på själva råvarumarknaden och inte genom riskabla aktier. Hos Råvaror.se kan du hitta de ledande råvarumäklarna om du vill handla olja, (more…)

3 döda från gasexplosion i Texas

Monday, June 7th, 2010

explosion-gas-texas

En gasledning i norra texas exploderade idag och över 10 personer saknas och 3 är döda. Explosionen skedde 12 mil norr om Dallas och det är fortfarande lite oklart vad som orsakade explosionen av naturgas. Det enda som man vet är att en gasledning brustit.

Full styrka i Texas

Brandkåren i Texas jobbar nu med fallet och 8 avdelningar är nu ute och jobbar med sökandet efter döda och skadade. Explosionen av gasledningen kunde ses drygt 5 mil bort och hördes flera kilometer bort.