Förluster för kinesiska stål-terminskontrakt på grund av låg efterfrågan

Inlägget publicerat: 2016-07-25 11:14:04

Kinesiska stål-terminskontrakt har svängt mot förluster efter en måttlig vinst på måndagen (25 juli) då en avtagande efterfrågan i översvämningsdrabbade områden vägde upp nedskärningar i produktionen i en viktig industriregion.

Priserna för spot-stål i vissa nordliga regioner föll efter det att översvämningarna påverkade transport och försäljning samt slog hårt mot efterfrågan, trots en nedskärning i produktionen i Tangshan; ett viktigt område för stålproduktion, enligt handlare.

De positiva nyheterna är en större nedskärning för produktion, särskilt för koksverk, i Tangshan, men efterfrågan har också påverkats av översvämningar i vissa regioner. Marknaden kan vara labil under veckan, säger Yu Yang, analytiker på Shenyin & Wanguo Futures i Shanghai.

Benchmarkpriser för armeringsjärn för oktober på Shanghai Futures Exchange låg något lägre på 2342 yuan ($350,68) per ton vid stängning.

Priserna sjönk 7 procent i förra veckan då investerare bokat vinst på fyra raka veckovinster och oroade sig över Kinas långsamma fastighetsmarknad och dess inverkan på efterfrågan på stålprodukter.

Sjuttiotvå personer har dödats och 78 saknas i Hebei-provinsen efter att regn utlöste översvämningar och jordskred. I centrala provinsen Henan miste 15 personer livet och åtta saknades, rapporterade statliga medier i lördags (23 juli).

Avmattning förväntas

Vissa analytiker förväntar sig också att efterfrågan på stål i världens största producent kommer drabbas av en avmattning och suspension vid byggarbetsplatser i områden runt staden Hangzhou i östra Kina, där det stundande G20-toppmötet kommer att hållas i början av september.

Tangshan i den topp-stålproducerande provinsen Hebei har fördjupat nedskärningar av uppdragsproduktion för att förbättra luftkvaliteten inför minnesdagen av 1976 års jordbävning som dödade minst 250 000 människor.

Nedskärningarna började den 12 juli men hastigheten har ökat, enligt handlare.

På Dalian Commodity Exchange steg septembers järnmalmskontrakt 1 procent till 442,5 yuan. Koks ökade mer än fyra procent på grund av problem med tillgången efter produktionsnedskärningen, medan kokskol ökade mer än 2 procent.

Järnmalm för omedelbar leverans till Kinas Tianjin-hamn sjönk 40 cent till $55,70 per ton på fredagen (22 juli), enligt The Steel Index. Indexet sjönk 3,6 procent förra veckan, men har fortfarande gått upp med omkring 30 procent hittills i år.

» Lär dig mer om att handla med råvaror, inklusive stål, online genom att registrera dig hos eToro här

Leave a Reply