Projektion för priset på koppar under 2019

Inlägget publicerat: 2018-11-28 15:03:49

2017 var ett bra år för Koppar. 2018 har varit raka motsatsen. Vi undrar hur det kommer se ut nästa år. Därför gör vi en en kontroll och ser vad det är som faktiskt har hänt under året som gått. Med hjälp av fakta har experter inom kopparhandel också gjort en prognos för nästa år. Priset på koppar 2019.

Innan vi gå in på prognosen för priset på koppar 2019 vill vi först påpeka för dig som är ny till det hela: koppar, precis som silver, en rastlös metall. Priset går inte upp ofta, men när det händer så stiger priset extremt fort. Vi vill inte exponera oss under en längre tid därför att chansen att göra vinst då är liten. Koppar är bra för day trading med korta diagram.

Inre faktorer för priset på koppar 2019

ICSG, International Copper Study Group, lanserade nyligen förutsättningarna för den förväntade utvecklingen av priset på koppar. Enligt deras studie föll produktionen av koppar med 1.5% under 2017. Detta p.g.a. signifikanta störningar i tillgångs kedjan samt misslyckade nya satsningar.

För 2018 förväntas resultatet i produktion öka med 2%, men det mesta går åt till återhämtning från fjolårets negativa resultat. Det har inte varit några större störningar, men vissa gruvor har noterat en lägre produktion. Detta gäller främst USA, Kanada, Kina, och Peru. Därför har det förväntade årsresultatet reviderats från 2.9% (prognos från april 2018) till nuvarande 2%.

Tillväxten i kopparproduktion under 2019 förväntas bli 1.2%, mycket tack vare kraftiga minskningar för indonesisk produktion.

Yttre faktorer för priset på koppar

Sedan 2002 har vi sett en relation mellan värdet på Euro och priset på koppar. En del av prisrörelserna är baserade på värdet av Euron.trading med koppar

Ytterligare en sak vi måste känna till är kopparns relation med inflation. Priset stiger inte alltid i enlighet med förändringar på den fysiska marknaden. Däremot har inflation en stark påverkan, det har vi sett framför allt under senare år.

Prognos för priset på koppar 2019

För att förutspå priset för nästa år tar vi inre och yttre faktorer i beräkning. Euron befinner sig just nu nära en stödlinje, inflationen förväntas stiga en aning, och det förväntas inga större förändringar för produktionen av koppar. Men vi behöver också studera diagrammet.

Om vi ser till det årliga diagrammet finner vi en trend som pågått sedan 2016. Vi förväntar oss att priset kommer fortsätta enligt trenden, något som ligger i linje med den förväntade inflationen för nästa år. Om Euron håller sin prognos, så förväntas priset på koppar 2019 landa mellan 2.60 USD och 3.20 USD.
Om Euron däremot går emot sin prognos så förväntas priset på koppar landa mellan 2 och 2.2 dollar.

Länder som producerar koppar

För den som vill lära sig lite mer om vilka de stora nationerna är inom kopparproduktion följer lite information. Det kommer hjälpa dig avläsa nyheter från runtom världen.

Världens största producenter av koppar, i ordning efter mängd: Chile, Peru, Kina, USA, Australien, Kongo, Zambia, Kanada, Ryssland, och Mexiko.

Comments are closed.