Archive for April, 2009

Kina köper guld i stora mängder

Friday, April 24th, 2009

Kina har enligt den uttlande från den kinesiska nyhetsbyrån Xinhua ökat sina centralbanksreserver med ädelmetallen guld i stora mängder.

Från 2003 tycks Kina har köpt på sig hela 76 % mer guld och är har nu världens 5:e största guldreserv. Det totala guldinnehavet uppgår till 1.950 miljarder dollar den sista mars, 2009. Kinas innehav är nu större än t. ex Schweiz, som äger guldreserver på 1.040 ton. (more…)

Guld beslagtas från invandrargäng och rockare

Friday, April 24th, 2009

pengar1

Skattemyndigheterna i Danmark har tagit till okonventionella metoder för att sätta dit vad dem tror kan vara skattesmitare.

Konfiskerar guld och dyra bilar

Genom att konfiskera guld, silver, dyra bilar och motorcyklar hoppas danska skattemyndigheterna få in mer pengar till stadskassan.

Dem kallar detta för ‘Al Capone’ taktiken där gängen angrips vad som anses vara olovliga tillgångar av Skattemyndigheten. Hittills har dem lyckats få in 1 miljon DKK, men mer är att vänta om man får tro Lars Klamer. Han beskriver situationen så här till DR Nyheder:

“Det handlar om att de inte ska vara smarta och springa runt med pengar som inte är förvärvat på ett riktigt sätt. När det handlar om gängmedlemmar så kommer vi alltid att kräva full betalning, annars säljs motorcykeln på auktion.”

Övervärderad olja efter ökade lagernivåer

Friday, April 17th, 2009

Det var den tredje veckan i rad som lagernivåerna för olja ökat. Nu finns det 5,6 miljoner extra fat olja över, vilket är dubbelt så mycket som beräknat.

Många analytiker och råvaruhandlare upplever nu att oljepriset är för högt, rent av (more…)

Ökat pris på olja efter OPEC’s utbudsminskning

Monday, April 6th, 2009

De ekonomiska stimulanserna och OPEC’s utbudsminskning sägs vara bidragande orsaker till de högre priserna på olja. Kl. 9.50 på förmiddagen så handlades brent oil till $54.15 per fat. Det blir nu att testa viktiga nivåer inom teknisk analys för att se om ytterligare uppgång kan följa.

En uppgång till årshögsta på (more…)

Vissa råvaror upp över 9%

Friday, April 3rd, 2009

Flera råvaror uppvisade en väsentlig stigning efter den positiva utgången av G20 mötet, där $1100 miljarder lades in för att bekämpa den globala recenssionen och en plan för reglering av de finansiella marknaderna lades ut.

Optimism smittade av sig inte bara på vissa råvaror, utan också de flesta aktiemarknaderna (Dow upp 2,78 %, Nasdaq 3,29 %, Hong Kong +7,41% och OMX +4,05%)

Rejäl uppgång för oljerelaterade råvaror

Bäst gick det för olja, som visade sin styrka och korrelation med ekonomisk tillväxt. Uppgången i några av de mest handlade oljerelaterade råvarorna, t. ex Crude Oil, var upp +4,25 punkter, till (more…)