Archive for April, 2015

Höga oljepriser medan guld-kursen förblir dämpad

Monday, April 27th, 2015


Den här veckan har råoljepriset fluktuerat några cent runt $57 per fat, medan guldet har handlats med på en beklagansvärt låg nivå för vissa – i regionen $1175 till $1177 per ounce.

Små variationer runt $57 per fat

Råoljelagren ligger för närvarande på den högsta nivån tangerad under de senaste åtta åren, detta tillskrivs Saudiarabien och sin militära kampanj mot Jemen.
(more…)

Dags att byta de korta oljebyxorna till långa

Tuesday, April 14th, 2015


Har tidvattnet vänt oljepriset? Visst, det har varit en mätbar ökning av Brent Crude sedan dess låga tangering på 4778 i mitten av januari, men det var väntat med tanke den branta nedgången under de sex senaste månaderna.

Sedan dess har priset och återhämtningen varit mätbar men dämpad och nådde en topp på 6283 under februari för att sedan falla tillbaka till 5258 i mitten av mars.

Men under den senaste veckan, har hedgefonderna förvandlats till ett hausse läge för råvaruindex, med olja och guld i spetsen.
(more…)

Oljepriset stannar på låga nivåer efter nytt bakslag, Guld starkare pga en försenad prisökning

Tuesday, April 7th, 2015


Trots att oljepriserna studsade på måndag med Brentoljan på $58,12 per fat, bör råvaruhandlare online vara försiktiga, eftersom en rapport från Goldman Sachs Analytiker förutspår månader av låga oljepriser framöver.

Skälen bakom detta

Det förväntas att en minskning av den amerikanska antalet riggar kommer att leda till en ökning av priserna, och medan rapporten konstaterar att nedgången har varit snabbare än väntat, tror de att minskningen dock inte är tillräcklig för att förändra marknaden.
(more…)