Archive for March, 2020

Hur mycket kan oljan falla?

Friday, March 20th, 2020

Oljerigg i Mellanöstern
Efter X antal ordentligt dystra veckor på världens börser, ser vinden ut att ha vänt för såväl Brent-oljan som WTI-oljan – om än för tillfället åtminstone. Kurserna har pekat uppåt sedan ett par dagar tillbaka och några procentenheter av det värde som försvann i förra veckans kraftiga prisras har åter hämtats upp. Marknaden är emellertid långt ifrån stabil och många analytiker menar att ett nytt tapp förmodligen är att vänta – i synnerhet då situationen med Coronaviruset fortfarande är långt ifrån under kontroll. Vidare varnas det för att botten ännu inte är nådd, trots de senaste veckornas rekordlåga värderingar, och somliga spår t o m att priset kan sjunka hela vägen ned i botten till en nollnivå – eller ännu lägre. Det är en utmärkt period för att handla råvaru CFD hos en proffsig sajt som Skilling!

Kan oljebolag verkligen tvingas sälja till negativa marknadsvärden?

Konsekvenserna om de globala oljepriserna når ett nollvärde – eller ett negativt värde som det “flummas om” på Dagens Industri – skulle ha blivit helt förödande för stora delar av världens ekonomi och alla stora oljebolag, som hade fått sparka miljontals människor. (more…)

Råvaror: Så kan du blanka olja med Skilling

Tuesday, March 10th, 2020

Oljerigg i saudi arabien
En flitig läsare kanske har lagt märke till att vi vid det här laget har skrivit både en och flera artiklar och en recension om den skandinaviska handelsplattformen Skilling – helt enkelt för att det enligt oss är en riktigt bra och kvalificerad sajt med mycket att erbjuda för traders inom såväl forexvalutor och krypto, som aktier, råvaror och andra finansiella tillgångar. Och på tal om råvaror – så har råvarumäklaren Skilling ett absolut fullgott utbud av råvaror i allmänhet, och kanske oljepar i synnerhet. Sajten erbjuder möjlighet att handla oljepar genom CFD’er, med proffsiga och riktigt vassa analysverktyg och snäva spreads. (more…)