Råvaror: Så kan du blanka olja med Skilling

Inlägget publicerat: 2020-03-10 16:39:52

Oljerigg i saudi arabien
En flitig läsare kanske har lagt märke till att vi vid det här laget har skrivit både en och flera artiklar och en recension om den skandinaviska handelsplattformen Skilling – helt enkelt för att det enligt oss är en riktigt bra och kvalificerad sajt med mycket att erbjuda för traders inom såväl forexvalutor och krypto, som aktier, råvaror och andra finansiella tillgångar. Och på tal om råvaror – så har råvarumäklaren Skilling ett absolut fullgott utbud av råvaror i allmänhet, och kanske oljepar i synnerhet. Sajten erbjuder möjlighet att handla oljepar genom CFD’er, med proffsiga och riktigt vassa analysverktyg och snäva spreads. olja är för övrigt en extra het snackis i dessa tider då global oro råder och oljepriserna tycks åka berg och dal-bana till följd av både disruptioner i produktionen, och det priskrig som plötsligt blev ett faktum efter att Ryssland och OPEC-länderna inte lyckats bilda en enad front i Coronavirusets spår. Ett fat Brent-olja handlas i skrivande stund för runt 36 USD – och därmed är tappet det största på marknaden sedan Gulfkriget.


Tjäna pengar på nedgången – blanka oljeaktier hos Skilling
Att blanka en aktie med CFD’er innebär i korta drag att du tjänar pengar på om aktien faller i värde. En viktig detalj i fråga om blankning, är emellertid att det rör sig om aktier du själv inte äger. Istället lånar du ett antal som du säljer, och om priset sedan sjunker kan du köpa tillbaka dem för ett lägre pris när du ska likvidera lånet. I tradingkretsar kallas denna typ av blankning för naken blankning. Det enklaste och bästa alternativet att blanka är att göra det med CFD’er. På så sätt säljer du inga aktier du inte äger, utan blankar din spekulation i hur värdet kommer att utvecklas. Med tanke på det massiva prisras som alldeles nyligen drabbade de globala oljemarknaderna, kan man förvisso fundera över om tåget för lönsamma blankningar av oljeaktier redan har gått – men så behöver inte vara fallet. En del analytiker menar att botten för oljepriset är långt ifrån nådd ännu, och att nedgången mycket möjligt skulle kunna fortsätta så långt som ned till 20 USD per fat. Huruvida det stämmer eller inte är svårt att sia om. Oljemarknaden har de facto varit mer volatil än vanligt det senaste året och handel med CFD’er kan både resultera i stora förtjänster – eller att man blir stående med en lång näsa.

Men, för den som tror på en fortsatt nedgång för oljepriserna och vill ta tillfället i akt att blanka oljeaktier, vill vi slå ett slag för Skilling och möjligheten att göra det via deras moderna och proffsiga plattform. Skilling erbjuder förutom låg spread, också möjligheten att med CFD’er blanka både Brent-oljeaktier och Witi-oljeaktier med 5x hävstång. Plattformen exekuterar dessutom råvaror på minimala 0,1 sekunder, och ett enkelt klick är det enda som behövs för att du ska komma igång med din handel. För att blanka oljeaktier med CFD’er hos Skilling köper du enkelt ett antal CFD-enheter på önskad oljemarknad (Brent eller Witi) för att sedan sälja dem om du förutspår att priset kommer att sjunka ytterligare.

Testa vingarna med ett demokonto
Har du inte ett konto hos Skilling, kan vi rekommendera dig att mjukstarta med ett demokonto för såväl blankning av oljeaktier med CFD’er liksom annan handel. Ett antal större onlinemäklare erbjuder just tjänsten med ett demokonto, vilket vi anser vara en stor fördel och helt klart en förmån värd att utnyttja då det ger dig möjlighet att prova på sajten och se om gränssnitt, upplägg och plattform passar dig. Det går snabbt och enkelt att signa upp sig, och därefter är det fritt fram att testköra de olika instrumenten och allt annat som Skillings sida har att erbjuda. När du känner dig varm i kläderna och önskar börjar göra affärer på riktigt – ja, då övergår du bara till ett standardkonto helt enkelt. För att handla med riktigt kapital och således även kunna blanka oljeaktier, kräver Skilling identifiering och inloggning med BankID. Det är tryggt, säkert och tillförlitligt. Prova en proffsig skandinavisk råvarumäklare idag och upplev hur bra vinster man kan få med oljehandel!

 

 

Comments are closed.