Archive for September, 2016

Världens guldgrävare utforskar nära hemmet i jakt på mer metall

Monday, September 19th, 2016

Världens största guldgrävare tar en försiktig hållning i sin jakt på guldtackor och spenderar mer pengar på att utforska kring befintliga gruvor snarare än ny mark i en strategi som kan ha kortsiktiga vinster men riskerar den framtida produktionstillväxten.

Topproducenter förlitar sig mer än någonsin på små företag att göra grovjobbet med att söka efter nya fynd och tar allt oftare 10 till 20 procent andelar av de mindre gruvarbetarna.

Utforskande nära hemmet är mer kostnadseffektivt och förbättrar oddsen för upptäckter. Men chanserna för stora nya fynd är begränsade, vilket minskar den globala guldproduktionen, som förväntas minska med nästan 9 procent under de kommande tre åren.

(more…)

G20 lovar att tackla det globala överflödet av stål

Monday, September 5th, 2016

G20-ledarna har lovat att samarbeta för att ta itu med överflödet av stål som har straffat den globala industrin med låga metallpriser i år och samtidigt ökat spänningarna mellan Kina och andra stora producenter.

Ett uttalande från Vita huset sade att ledarna vid G20-mötet i Hangzhou i östra Kina på måndagen (5 september) accepterat att överkapaciteten inom stål och andra industrier är en global fråga som kräver ett kollektivt svar.

Förslag till bildandet av ett globalt forum som skulle söka en global lösning och rapportera tillbaka till G20 nästa år understryker den växande viljan att stödja en sektor som länge har brottats med kroniskt överutbud och trög efterfrågan.

(more…)