Archive for June, 2016

Oljepriset stiger medan Brexit-chocken bedarrar och en norsk strejk väntas

Wednesday, June 29th, 2016

Oljepriset steg under onsdagen (29 juni) efter att finansiella aktörer satsade på råvaror efter chocken av Storbritanniens folkomröstning att lämna EU och samtidigt som en potentiell strejk i Norge och kris i Venezuela hotar tillgången.

Brent oljans terminskontrakt låg på $48,84 per fat vid 04.22 GMT, upp 26 cent från sista noteringen. U.S. crude steg 35 cent till $48,20 per fat.

Båda riktmärken hade klättrat redan på tisdagen (28 juni) efter att marknader skakade av sig en del av den första chocken från folkomröstningen i Storbritannien som såg de flesta väljare rösta för att lämna EU.

(more…)

Oljepriser stabiliseras efter Brexit-omröstning men oron över överskott av raffinerade produkter ökar

Monday, June 27th, 2016


Oljepriset stabiliserades under måndagen (27 juni) i takt med att marknadsaktörerna absorberat chocken av förra veckans omröstning i Storbritannien att lämna EU och i och med att analytiker sade att Brexit kommer ha en begränsad inverkan på den globala efterfrågan på bränsle.

Brent-råoljans terminskontrakt gick upp 17 cent till $48,58 per fat vid 08.44 GMT och U.S-råoljan gick upp 2 cent till $47,66 per fat.

Vid stängning på fredagen (24 juni) var båda riktmärkena nere med cirka 5 procent samtidigt som de globala finansmarknaderna rasade efter folkomröstningen som gick helt emot oddsen genom en 52 procents seger för Brexit-sidan mot 48 procent att ta Storbritannien ut ur EU.

(more…)

Återhämtning För Olja När Brexit-oron Avtar

Monday, June 20th, 2016

oljan återhämtade sig under måndagen (20 juni), stärkt av investerarnas förtroende och en svagare dollar efter att opinionsundersökningar visade en minskande chans att Storbritannien kan komma att rösta för att lämna EU senare i veckan.

Augustis terminskontrakt för Brent-råoljan gick upp 85 cents till $50,02 per fat vid 05:55 idag (20 juni) New York-tid, redo för en vinst på 6 procent inom två handelsdagar. NYMEX-råolja för julileverans, som löper ut på tisdag (21 juni), gick upp 80 cent till $48,78 per fat.

Kampanjarbetet inför Storbritanniens omröstning om EU-medlemskap återupptogs på söndagen (19 juni) efter ett tre dagar långt uppehåll på grund av det brutala mordet på Batley & Spens parlamentsledamot Jo Cox i “Remain”-lägret.

(more…)

Guldet Högst På 4 Veckor När Cenbank Möts och Aktier Skakas Av Brexit-omröstning

Monday, June 13th, 2016

Guld nådde sin högsta notering sedan mitten av maj idag, måndag (13 juni). Nivåerna har drivits upp på grund av en reträtt av dollarn, aktier som påverkats av en stigande riskaversion inför viktiga centralbanksmöten denna vecka samt Storbritanniens stundande EU-omröstning den 23 juni.

Pundet föll till sin lägsta notering mot dollarn på två månader vilket har drivit upp guld i GBP till den högsta nivån på nästan tre år; upp 1,9 procent till 909.83 pounds per ounce.

Spotguldet hade gått upp upp 0,8 procent till $1,283.66 per ounce vid 09.40 GMT idag (13 juni), från en tidigare topp på $1,284.50. Amerikanska terminskontrakt för guld med leverans i augusti gick upp $11,10 per ounce till $1,287.00.

(more…)

Prishöjning på Saudiarabisk olja efter robust efterfrågan

Monday, June 6th, 2016

Saudiarabien, världens största exportör av råolja, har höjt priserna på de flesta oljekvaliteter som säljs till Asien och USA i juli efter att landets energiminister sagt att efterfrågan är stark.

Statligt ägda Saudi Arabian Oil Co ökade sitt officiella försäljningspris för Arab Light råolja med 35 cent per fat till 60 cent mer än det regionala riktmärket för försäljning till Asien, säger företaget i ett uttalande.

Företaget, som kallas Saudi Aramco, förväntades höja bidraget för transporter av Arab Light råolja med 40 cent per fat till 65 cent per fat mer än riktmärket för köpare i Asien, enligt en medianuppskattning av Bloomberg av fem raffinaderier och handlare i regionen förra veckan.

(more…)