Archive for July, 2016

Förluster för kinesiska stål-terminskontrakt på grund av låg efterfrågan

Monday, July 25th, 2016

Kinesiska stål-terminskontrakt har svängt mot förluster efter en måttlig vinst på måndagen (25 juli) då en avtagande efterfrågan i översvämningsdrabbade områden vägde upp nedskärningar i produktionen i en viktig industriregion.

Priserna för spot-stål i vissa nordliga regioner föll efter det att översvämningarna påverkade transport och försäljning samt slog hårt mot efterfrågan, trots en nedskärning i produktionen i Tangshan; ett viktigt område för stålproduktion, enligt handlare.

De positiva nyheterna är en större nedskärning för produktion, särskilt för koksverk, i Tangshan, men efterfrågan har också påverkats av översvämningar i vissa regioner. Marknaden kan vara labil under veckan, säger Yu Yang, analytiker på Shenyin & Wanguo Futures i Shanghai.

(more…)

Guldet tappar och oljan stabiliseras efter turkiskt kuppförsök

Monday, July 18th, 2016

Guld gled ner en procent på måndagen (18 juli) när investerares nervositet lugnat ner sig efter det misslyckade kuppförsöket i Turkiet, medan oljepriset låg högre och energiförsörjningen förväntas vara opåverkad.

Koppar tappade för en andra session på grund av påtryckningar från en starkare dollar, medan majspriserna steg efter prognoser om varmt och torrt väder som potentiellt kommer att minska de amerikanska skördarna.

Turkiet har vidgat sitt tillslag mot misstänkta anhängare av den misslyckade militärkuppen, vilket har gjort att antalet anhållna personer inom de väpnade styrkorna och rättsväsendet nu ligger på omkring 6,000 och regeringen har sagt att de har kontroll över landet och ekonomin.

(more…)

Oljepriser stabiliseras även när Iran planerar att utöka export av råolja

Monday, July 11th, 2016

Oljemarknaderna kommer att förbli stabila i år även när Iran planerar att fortsätta utöka exporten av råolja för att återta marknadsandelar som landet förlorat till följd av sanktioner, enligt en högt uppsatt tjänsteman vid statliga National Iranian Oil Co.

Iran exporterar omkring 2 miljoner fat av sin dagliga produktion på 3,8 miljoner säger Mohsen Ghamsari, NIOC:s chef för internationella frågor. Landet har återfått omkring 80 procent av marknadsandelarna det hade innan USA och EU skärpte sanktionerna mot oljeindustrin år 2012, säger han.

Sanktionerna lättade i januari och Iran planerar att fördubbla sin export av råolja.

(more…)

Förhoppningar om stimulus leder till återhämtning för kinesiska råvaror

Monday, July 4th, 2016

Kinesiska råvaror från nickel till bomull ökade på måndagen (4 juli) i och med förhoppningar att Peking kommer att frigöra mer stimulans för att stötta en trög ekonomi, vilket leder till ljusare utsikter för efterfrågan på råvaror.

En officiell undersökning på fredag (1 juli) pekade på Kinas svaga tillverkningsindustri i juni med en nedgång av både export och lager och friställning av flera fabriksarbetare.

-Det är motvind på den inhemska marknaden och exporten så för att regeringen ska kunna uppnå sina makroekonomiska mål behöver de fokusera på mer stimulans under andra halvan av året. Det kommer att vara bra för efterfrågan på råvaror, säger Helen Lau, analytiker på Argonaut Securities i Hongkong.

(more…)