Varför börja med demo- eller mini-konton?

Mini konto

Det är ofta en bra idé att börja råvaruhandla med ett mini konto. Mini konton för råvaru- och valutahandel är skapade för dem som handlar för lägre belopp, ofta nybörjare.

Utan att riskera för mycket pengar, får du full tillgång till mini konto och kan öva med all njutning och spänning inkluderat. Att spänningen bibehålls och att man faktiskt har möjligheten att tjäna pengar är fördelen med mini-konton i jämförelse med demo-konton.

Mindre trading storlekar
Medan varje pip (1 decimalpunkt, den minsta prisförändring) är värd ca. 10 usd på ett standard konto, är varje pip på mini konto värd endast 1 usd. Men du har generösa möjligheter att förbättra, och utnyttja belåning upp till 200 gånger det kapital du investerat. Du kan samtidigt dra nytta av aktuella marknads-nyheter för din handel.

Byggt för att prövas
Med ett mini konto, kan du experimentera med olika handels-strategier utan ratt riskera för mycket. Många profesionella handlare börjar med mini konton och arbetar sig upp.

Demo-konto för råvaruhandel

Demo-konton handlas helt med fiktiva pengar och gör alltså att spänningen är mindre elle obefintlig än med mini-konton, men kan givetvis vara ett bra alternativ för nybörjaren för att lära känna handelsplattformen och testa sina handels-kunskaper.›› Läs vidare vår artikel ‘#11 – Välja en råvarumäklare