Köpa fysiskt guld

Köpa fysiskt guld onlineIntresset för att köpa fysiskt guld i dess rena form har ökat kraftigt de senaste åren. Idag kan folk handla med denna ädla metaller på flera olika sätt.

De senaste åren har nämligen allt fler aktörer gjort det lätt att köpa guld och guldtackor. Alla firmor som vi känner att du kan köpa guld från är listade nedan..

Köpa guld istället för att handla på råvarubörser?

Men frågan är hur smart det är att köpa guld? Saken är att guld kan köpas på så många olika sätt och det är viktigt att du förstår riskerna, kostnaderna och möjligheterna med respektive instrument för att handla guld.

Att köpa guldtackor eller rent guld har normalt ett premiumpris (extra högt pris) på 5-15 %. Därför måste guldpriset gå upp med minst detta belopp innan du ens når upp till break even! Denna höga ‘spread’ gör det sällan lönsamt att köpa fysiskt guld.

I finansiella kriser tenderar dock guldpriset att gå upp då det av många anses var mer stabilt (då det är direkt kopplat till en fysisk tillgång med begränsat utbud). Det finns historiska exempel på detta t.ex. i samband med bolånekrashen i USA samt under Corona-krisen så har guldpriset gått upp.

Vill du handla fysiskt guld, antingen med leverans hem till dörren alternativt lagring i så kallade guld-valv, så kan man göra det hos t.ex. BullionVault här.

Transaktionskostnader som dödar fysisk guldhandel

Som du kanske listat ut vid det här laget så är det ofta överdrivna transaktionskostnader i samband med köp av guld om man inte köper det för längre sikt och räknar med en långsiktig uppgång. Det är därför det med cryptovalutans framgång blivit alltmer intressant för investerare att diversifiera från Bitcoin till guld genom att köpa fysiskt guld direkt från Bitcoin eller Dash som lagras i deras bankvalv och med möjlighet av hemleverans vid större mängder.

Det är dock helt andra transaktionskostnader vid köp av guld online genom >>råvarumäklare. Du betalar ofta under 0,1 % i transaktionsavgift och slipper eventuella rånrisker som guld i fysisk form kan innebära.

För dem som är intresserade av guldhandel finns ju t.ex. eToro och AvaTrade.

Köpa fysiskt guld med leverans eller lagring

Om du vill köpa fysiskt guld för hemleverans eller lagring i deras bankvalv så kan du titta närmare på alternativen nedan.
- BullionByPost – Beställa fysiskt guld upp till 25kg med försäkrad hemleverans via PostNord eller FedEx.
- BullionVault – Köp fysiskt guld med lagring i deras bankvalv eller få det levererat med försäkrad leverans.
- Vaultoro – Köp guld som lagras i deras bankvalv, direkt för Bitcoin eller Dash kryptovalutorna och spara pengar på annars höga valutaavgifter från crypto.