Köpa fysiskt guld

Köpa fysiskt guld onlineIntresset för att köpa fysiskt guld i dess rena form har ökat kraftigt de senaste åren. Idag kan folk handla med denna ädla metaller på flera olika sätt.

De senaste åren har nämligen allt fler aktörer gjort det lätt att köpa guld och guldtackor. Alla firmor som vi känner att du kan köpa guld från är listade nedan..

Köpa guld istället för att handla på råvarubörser?

Men frågan är hur smart det är att köpa guld? Saken är att guld kan köpas på så många olika sätt och det är viktigt att du förstår riskerna, kostnaderna och möjligheterna med respektive instrument för att handla guld.

Att köpa guldtackor eller rent guld har normalt ett premiumpris (extra högt pris) på 5-15 %. Därför måste guldpriset gå upp med minst detta belopp innan du ens når upp till break even! Denna höga ‘spread’ gör det sällan lönsamt att köpa fysiskt guld.

Transaktionskostnaders som dödar fysisk guldhandel

Som du kanske listat ut vid det här laget så är det ofta överdrivna transaktionskostnader i samband med köp av guld.

Det är dock helt andra transaktionskostnader vid köp av guld online genom >>råvarumäklare. Du betalar ofta under 0,1 % i transaktionsavgift och slipper eventuella rånrisker som guld i fysisk form kan innebära.

För dem som är intresserade av guldhandel finns ju t.ex. eToro och AvaTrade.