Guldet stabilt trots ny geopolitisk storm

Inlägget publicerat: 2019-05-07 18:32:54

Tjurarna för “Safe-Haven”-investeringen Guld är förvånade över att priset på guld inte har fått en bättre grund att stå på trots nya geopolitiska utvecklingar. Nya utvecklingar i Handelskriget i Stilla Havet har gett världens finansiella marknader en törn intresset för Guld verkar svalt. Priset på Guld verkar svalt med Juni-futures nere på 1.1 USD och ett ounce stabilt på 1 280.30 USD.

President Trump sände ut två Tweets under natten mot måndag och vecka 19 började tungt för Forex tradare. Tweetarna handlade om nya skatter på kinesiska varor och hur det har resulterat i en stabil dollar. Det skapade en situation där de flesta valutor var utsatta, något som vanligtvis resulterar i ett större intresse av Guld.

Tack vare nattens Trump-eskapader sjönk nästan alla stora index. Hang Seng i Kina föll med 3.18%, Nikkei fortsatte falla under tisdagen och stängde under 22 000 för första gången på över en månad enligt JapanTimes. Hang Seng återhämtade sig under tisdagen då kinesiska delegater bekräftades vara på väg till Washington för att avsluta förhandlingarna om det nya handelsavtalet.

Teknisk och fundamental analys av Guld

Den fundamentala analysen går att summeras från ovanstående sektion – de geopolitiska riskerna har ökat och därför borde Guld få ett större intresse. Vi kan även tillägga att USA även skickat “flera trupper från USA:s flotta, samt hangarfartyget USS Abraham Lincoln” till Mellanöstern (kvoten hämtad från Expressen).

Den tekniska analysen föreslår att det trots allt är björnarna som har övertaget. Guld befinner sig i en 2.5 månader lång nedåttrend. Tjurarna behöver se efter ett stabilt motstånd på 1 300-dollars nivån, för närvarande mellan 1,280.00 USD till 1,290.00 USD.
Kikar vi nedåt på stödnivån finner vi den första på 1,250.00 USD, för närvarande mellan 1,275.00 USD trots förra veckans lågpunkt på 1,266.00 USD.

Priset på guld hålls stabilt trots Trumps hot om nya skatter för 325 miljarder USD

Guldet såg en uppsving efter President Trumps tweets spelade på risk-sentimentet. Han gjorde ju det igen, den där Trump. Trots uttalanden föregående vecka att förhandlingarna gått bra med Kina så publicerar han en Tweet och hotar med att höja skatten från 10% till 25% på 200 miljarder dollar av kinesiska importer. Sedan Tweetar han och hotar med att beskatta ytterligare 325 miljarder dollar i skatt på ytterligare andra kinesiska varor.investera i guld

Tweetarna ses av många vara ett försök att få Kina att falla in i led, men Trump är ökänd för att lämna förhandlingsbordet helt och hållet. Förra veckan kom det nyheter från Vita Huset om att Kina och USA närmade sig slutskedet av förhandlingarna. Men Trump kan vara av en annan åsikt. Under en intervju med CNBC berättade Warren Buffet att det är ett farligt spel och att ett rätt ut handelskrig skulle vara “dåligt för hela världen”.

För den bästa upplevelsen när du handlar Guld på nätet kan vi rekommendera eToro som är en av branschens bästa brokers i Sverige.

Comments are closed.